Michael P. werkt mee persoonlijkheidsonderzoek

09-11-2017

UTRECHT (ANP) - Michael P. gaat meewerken aan een onderzoek naar zijn persoonlijkheid in het Pieter Baan Centrum. Dat bevestigt zijn advocaat Niels Dorrestein naar aanleiding van een bericht van RTL Nieuws. P. wordt verdacht van moord of doodslag, vrijheidsberoving en het verkrachten van Anne Faber.

Of de 27-jarige man een bekentenis heeft afgelegd, kan Dorrestein niet zeggen.

Het lichaam van de 25-jarige Faber werd na een vermissing van bijna twee weken op 12 oktober in Zeewolde gevonden. P. zat op dat moment vast in een kliniek in Den Dolder voor diverse zeden- en geweldsdelicten. Hij kwam in beeld nadat zijn DNA op de gevonden jas van Faber was aangetroffen. Ook zijn bloedsporen van de studente gevonden in de auto die P. tot zijn beschikking had.

Gevangenisstraf

Op 10 januari moet P. voor de rechter verschijnen, zo is de planning. Het gaat dan om een niet-inhoudelijke zitting.

In 2012 werd P. in hoger beroep tot elf jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij had in 2010 in Nijkerk twee meisjes van zestien en zeventien jaar op ,,nietsontziende wijze'' verkracht. Hij gebruikte daarbij geweld en bedreigde de meisjes met een nepwapen. De straf gold ook voor afpersingen, (poging tot) diefstal met geweld en verboden wapenbezit. Omdat P. destijds niet meewerkte aan onderzoek naar zijn geestesgesteldheid, kreeg hij geen tbs met dwangverpleging opgelegd.

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN