Moeder krijgt celstraf om vergiftigen kleuter

06-10-2017

AMSTERDAM (ANP) - Een 34-jarige vrouw heeft vier jaar celstraf gekregen voor een poging haar vierjarige zoontje te doden met rattengif. Ze had ook geprobeerd zichzelf met het gif van het leven te beroven. Uiteindelijk belde de vrouw, die in Amsterdam woont, het alarmnummer. Ze vertelde echter niet dat zij en haar zoontje gif hadden binnengekregen. Ook voor artsen verzweeg ze dat.

De rechtbank veroordeelde de vrouw voor poging tot doodslag en niet voor poging tot moord, waar justitie haar van beschuldigde. De vrouw had het gif weliswaar van tevoren in huis gehaald, maar de rechtbank vindt dat niet kan worden bewezen dat ze toen al de bedoeling had haar zoon te vergiftigen. Zelf ontkent de vrouw dat ze haar zoontje het gif heeft toegediend. Haar advocaat opperde dat het jongetje zelf uit een glas met gif gedronken zou kunnen hebben. De rechtbank gelooft dit niet.

Momenteel is de vrouw zwanger van een tweeling. De rechtbank noemt dat in het vrijdag verschenen vonnis ,,heel zorgelijk''. Om de kinderen te beschermen, moet ze direct worden vastgezet.

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN