Mogelijk meer vrouwen gestoken rond Castricum

04-12-2018

HILVERSUM (ANP) - Een 18-jarige fietsster en een 52-jarige hardloopster die onlangs kort na elkaar werden aangereden in Castricum (Noord-Holland), zijn mogelijk daarna ook gestoken door de dader. Dat vermoedt de politie, die de incidenten onderzoekt in samenhang met een aanval op een 18-jarig meisje uit het nabijgelegen Egmond-Binnen.

Zij werd vier dagen na de andere vrouwen in Egmond aan den Hoef aangereden tijdens haar hardlooprondje en door de bestuurder in haar borst gestoken. TV-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdag aandacht aan de zaak. Duidelijk werd dat de politie nog geen idee heeft wie het op de vrouwen had gemunt, maar er rekening mee houdt dat het iemand met psychische problemen is. De politie weer overigens nog niet zeker of alle drie de vrouwen door dezelfde persoon zijn aangereden.

Alleen van het meisje uit Egmond staat helemaal vast dat ze is gestoken. Bij de anderen is dat een vermoeden.

De vader van het andere 18-jarige slachtoffer, uit Limmen, vertelde in de uitzending dat zijn dochter wilde uitwijken toen ze de auto met een vaart op zich af zag rijden. De auto kwam echter precies haar kant op en reed haar aan. Er zat volgens de vader iemand in die iets riep en haar vervolgens door het raam heen stak. Ze hield er onder meer een klaplong aan over. ,,Die eerste nacht is het wel even kritiek geweest'', vertelde haar vader. Daarna ging het snel beter met haar.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN