Mogelijk verband tussen misdrijven in Zeist

10-06-2015

Zeist - De politie onderzoekt of er een relatie bestaat tussen de dode man, die op 3 juni werd gevonden in een woning aan de Costerlaan, en de carjacking een dag eerder. Ook twee gewonde mannen die zich op 2 juni bij verschillende ziekenhuizen hebben gemeld, kunnen vermoedelijk in verband gebracht worden met de dode man. De politie zoekt getuigen die kunnen helpen bij het opsporingsonderzoek.

Op woensdag 3 juni werd een man gevonden in een woning aan de Costerlaan, die door een misdrijf om het leven kwam. De politie startte direct een grootschalig opsporingsonderzoek, waarin aanwijzingen werden gevonden voor een mogelijk verband met een carjacking de vorige dag, op dinsdag 2 juni. Hierbij werd een vrouw onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van haar auto aan de Voorheuvel in Zeist. Twee verdachten gingen er in haar auto vandoor in de richting van Amersfoort. Agenten zagen de auto rijden en na een achtervolging kon één van de inzittenden in Leusden worden aangehouden. De bestuurder ging ervandoor en wist te ontkomen. Er wordt onderzocht of beide verdachten iets te maken hebben met de dode man in Zeist.

Twee gewonde mannen

Ook brengt de politie twee andere mannen mogelijk in verband met de dode man. De twee arriveerden gewond, afzonderlijk van elkaar, bij ziekenhuizen in de regio. De politie onderzocht wat de mannen met elkaar te maken hebben. Hierbij kwam hun mogelijke betrokkenheid bij de dode man aan het licht. De mannen zijn aangehouden en het onderzoek wordt voortgezet.

Bron: politie.nl

Deel dit bericht met uw netwerk