Nog nooit zoveel studenten in het hbo

01-02-2018

DEN HAAG (ANP) - Nog nooit zijn er zoveel hbo-studenten geweest als in het studiejaar 2017-2018, maakte koepelorganisatie Vereniging Hogescholen bekend. Vooral opleidingen op het gebied van gezondheidszorg, waar een groot gebrek aan personeel is, blijken populair.

Nederland telt nu in totaal meer dan 453.300 ingeschreven hbo'ers, een stijging van 1,4 procent vergeleken met het voorgaande studiejaar. Het aantal eerstejaarsstudenten dat in het huidige studiejaar begon aan het hbo, klom met 5,5 procent tot ruim 106.600.

Volgens de vereniging is de groei bij alle typen opleidingen zichtbaar. Studies voor de gezondheidszorg laten met een plus van 9 procent de grootste groei zien. Voor onderwijs is de belangstelling het kleinst, met een plusje van 0,6 procent. Dat komt neer op een groei van 66 studenten.

Vereniging Hogescholen maakte ook bekend dat het aantal afgestudeerden met bijna 4 procent is gestegen naar bijna 74.000. Het aantal diploma’s bij de opleiding verpleegkunde springt eruit met een groei van ruim 28 procent. ,,Dat er dit jaar zoveel meer afgestudeerden verpleegkunde zijn is goed nieuws voor de sector die met tekorten kampt'', zegt Thom de Graaf, voorzitter van de vereniging.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN