OM: overleden man Waddinxveen mogelijk verward

02-02-2018

DEN HAAG (ANP) - De man die vrijdagochtend vroeg overleed in Waddinxveen na een incident met de politie was mogelijk verward. De politie kwam op een melding hierover af en wilde hem op straat arresteren. De arrestatie staat op filmbeelden die Omroep West heeft getoond, bevestigde het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag aan het eind de middag.

Op het fragment van 35 seconden is te zien dat enkele agenten de man tegen de grond gedrukt houden op de Oude Dreef. Een van de agenten slaat hard op de man in. Het filmpje is gemaakt door een passant.

De doodsoorzaak van de man, een 39-jarige autohandelaar uit Den Haag, is nog niet bekend, een patholoog doet daarnaar nu onderzoek, stelt het OM. Ook wordt onderzocht op welk moment de man precies is overleden. De filmbeelden worden daarin meegewogen, aldus het OM.

Melding

Volgens het OM kreeg de politie rond zes uur vrijdagochtend een melding over een verwarde man op de weg. Er werd daarop een ambulance gebeld, vervolgens probeerde de politie in te grijpen. Wat er toen precies is gebeurd, wordt op dit moment onderzocht door de Rijksrecherche, zo meldt het OM.

De familie heeft tegen Omroep West gezegd dat de man zich verzette tegen zijn arrestatie en toen in elkaar zakte. Ook zou een getuige hebben verteld dat de man op zijn knieën midden op de weg zat te schreeuwen, waarna de politie eraan kwam. Het OM wil daar niet op ingaan zolang het onderzoek loopt.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN