Ontruimde Rianne wordt burgerjournalist

06-06-2015

Rianne Schuurman was vandaag toevallig aanwezig bij de ontruiming van de Jumbo-supermarkt in Groningen vanwege een bommelding. Nadat Rianne om 12:30 uur aankwam bij de supermarkt samen met haar man om als vrijwilliger te collecteren voor de Voedselbank vond al snel de ontruiming plaats van de Jumbo-supermarkt waarvan zij live verslag deed via Periscope.

Rianne werd door haar Periscope-uitzending ter plaatse een groot internetfenomeen. Vele mensen volgde de ontruiming van de Jumbo-supermarkt in Groningen via de uitzending van Rianne via Periscope, de livestream-App van Twitter. “We waren nog niet binnen of er kwam een dreigingsmelding”, vertelt Rianne tegen haar volgers op Periscope.

De burgerjournalist had voor vandaag Periscope nog nooit gebruikt. “Ik dacht: ik probeer het gewoon eens”, zegt zij in haar uitzending. Na een tijdje raakte de batterij van de telefoon van Rianne leeg. De batterij was nog maar 10 procent vol en de uitzending van Rianne leek bijna ten einde te zijn. RTV Noord schoot te hulp. Het pand van de regionale zender zit in de buurt van de supermarkt.

Door RTV Noord werd er een redacteur met een batterij naar Rianne toegestuurd, waardoor Rianne door kon gaan met haar Periscope-uitzending. Even later leek het er weer op dat Rianne haar uitzending moest stoppen. Rianne werd door de politie weggestuurd, omdat ze tenslotte geen pers is. Gelukkig was de redacteur van RTV Noord nog bij Rianne die haar onder zijn hoede nam.

“Rianne heeft tot dusver heel goed werk geleverd, maar mag helaas niet in dit vakje komen”, zei hij. “Wij van RTV Noord nemen dit even over, zodat u kunt blijven volgen wat hier gebeurt.” Door de hulp van de RTV Noord-redacteur kon de uitzending van Rianne weer doorgezet worden. Door de samenwerking van Rianne en RTV Noord beantwoorde ook een woordvoerder vragen aan Rianne.

Vervolgens werd het wat rustiger bij de Jumbo-supermarkt in Groningen. “Moet ik stoppen, er gebeurt hier helemaal niets?”, vroeg Rianne zich vervolgens af. Als Rianne vervolgens in haar uitzending aangeeft wel een wijntje te lussen na alle gebeurtenissen bij de supermarkt komt een van haar volgers een kwartiertje later Rianne een wijntje brengen voor haar goede verslag.

Bron: www.showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)