Opnieuw onrustig in Haagse wijk Duindorp

02-12-2019

DEN HAAG (ANP) - Het is maandagavond opnieuw onrustig in de Haagse wijk Duindorp. "Er zijn meerdere mensen op straat, de mobiele eenheid is aanwezig voor het geval dat", zei een woordvoerster van de politie. Er zijn meerdere aanhoudingen. Ook zaterdag- en zondagavond was het onrustig en werden containers, afvalbakken en een bushalte in brand gestoken. Zondag werden dertien mensen aangehouden.

De omgeving van het Tesselseplein is maandagavond afgezet. De brandweer is bezig met het blussen van brandjes. Er hangt een penetrante brandlucht. Rond het Tesselseplein staat een groep van tussen de vijftig en honderd mensen die vuurwerk afsteekt. Ook lopen kleine groepjes door de wijk heen.

De onrust in Duindorp heeft vermoedelijk te maken met het besluit waardoor er dit jaar met oudjaar geen groot vreugdevuur zal zijn. De Duindorp Vreugdevuur Stichting trok de stekker uit het plan vanwege te hoge eisen die de gemeente Den Haag zou hebben gesteld.

In de Tesselsestraat was een container in brand gestoken, die inmiddels door de brandweer is geblust, zei een woordvoerster van de politie.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN