Ouders Salam zijn 'uitermate teleurgesteld'

22-06-2017

UTRECHT (ANP) - De ouders van Salam, het meisje dat na schoolzwemmen verdronk, zijn 'uitermate teleurgesteld dat de twee leerkrachten vrijuit zijn gegaan'. Dat zei hun advocaat Bert van Engelen donderdag na afloop van de uitspraak. De drie badmeesters zijn wel veroordeeld.

,,Hun dochter viel onder hun verantwoordelijkheid. Zij hebben een fout gemaakt, want ze hebben niet gezien dat Salam van het ondiepe naar het diepe bad ging'', zei hij. De ouders van het meisje volgden het voorlezen van het vonnis in een aparte zaal van de rechtbank in Utrecht. Het gezin uit Syrië was tijdens de fatale gebeurtenis in 2015 nog niet zo lang in Nederland.

Ook hekelt de raadsman de school. ,,Die heeft de leraren onvoldoende voorbereid op hun taak. De leerkrachten grepen terug op wat zij in de praktijk gewend waren: tijdens het zwemmen nemen de badmeesters de verantwoordelijkheid over'', stelt Van Engelen. De rechtbank haalde in het vonnis ook aan dat de docenten onvoldoende op de hoogte waren van de geldende protocollen

De advocaat wil met het Openbaar Ministerie in gesprek over hoe het nu juridisch zit met de verantwoordelijkheid van de school.

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN