Politie maakt excuus in homozaak Arnhem

door | dec 19, 12:12

ARNHEM (ANP) – De Gelderse politie heeft in april van dit jaar ten onrechte gemeld dat een Arnhems homopaar slachtoffer was geworden van discriminatie. ,,Dat wisten we toen niet en dat weten we nu nog niet. We zijn op de feiten vooruitgelopen en hebben daarin een fout gemaakt”, zegt een politiewoordvoerder dinsdag.

Dinsdag staan vier minderjarige jongens voor de rechter in Arnhem, omdat zij het homopaar mishandeld zouden hebben. Het Openbaar Ministerie vervolgt de jongens niet voor discriminatie ,,omdat uit het onderzoek niet is gebleken dat discriminatie of homohaat de aanleiding of het motief was”. Het onderzoek van de politie en het OM is klaar, maar de verdediging van de jongens heeft nog vragen. De zaak wordt volgend jaar pas inhoudelijk behandeld.

De mishandelde mannen trokken wereldwijd aandacht met een bericht op Facebook over wat hun was overkomen. De politie sprak over ,,hun indringende verhaal” en meldde dat de twee ondersteuning kregen van homoseksuele agenten. ,,We hebben ons laten meeslepen in de turbulentie die ontstond. We hebben stelling genomen. Dat had niet mogen gebeuren”, zo verontschuldigt de politie zich.

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community