Politie schiet bij aanhouding verdachte huiselijk geweld

10-04-2016

Tiel - Een man die verdacht wordt van het plegen van huiselijk geweld is gewond geraakt toen hij in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 april werd aangehouden in Tiel. De politie kreeg rond half 4 een melding van huiselijk geweld aan de Wilhelmina Druckerstraat.

Agenten gingen ter plaatse en troffen een vrouw aan die gewond was. De verdachte was niet meer in de woning. Toen agenten in de omgeving zochten kwam de man plotseling op beide agenten af en nam een dreigende houding aan, waarna zij zich genoodzaakt voelden om hun wapen te trekken. Vrijwel onmiddellijk viel de man een van de agenten daadwerkelijk aan. Deze agent heeft vervolgens op de man geschoten. De 21-jarige verdachte is daarbij gewond geraakt in zijn bil. Hij wordt in het ziekenhuis behandeld.

Onderzoek Rijksrecherche

Als de politie schiet op een verdachte waarbij deze gewond raakt, wordt er altijd onafhankelijk onderzoek gedaan door de Rijksrecherche. Dit onderzoek moet uitwijzen of het terecht is dat een agent heeft geschoten. Ook in deze zaak is de Rijksrecherche een onderzoek gestart. Daarom is zijn er afgelopen nacht al sporen onderzocht. Verder zullen de komende tijd betrokkenen gehoord worden.

Bron: Politie