Slachtoffer steekincident overleden, politie start onderzoek

15-05-2015

Gouda - Een 49-jarige Gouwenaar overleed vrijdag 15 mei aan de gevolgen van een steekincident dat op de Westhaven plaatsvond. Politieagenten hielden korte tijd later een 42-jarige verdachte eveneens uit Gouda aan. 

Donderdag 14 mei omstreeks 21:00 uur kreeg de politie een melding van een geweldsincident in een (kamerverhuur-)pand aan de Westhaven. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek dat in de woning een man lag die zwaargewond was. Direct werd de hulpverlening opgestart. In de woning werd een 
spoedoperatie uitgevoerd waarna het slachtoffer werd vervoerd naar een ziekenhuis in Rotterdam. Het slachtoffer bezweek in de loop van de nacht aan zijn verwondingen. 

Meerdere politieagenten stelden ter plaatse een onderzoek in. Van de vermoedelijke dader was een goed signalement bekend. Politieagenten die op zoek waren naar de verdachte zagen een man op het Westeinde in Moordrecht (Zuidplas) lopen. Hij voldeed aan het signalement 

Hij werd direct aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. Een rechercheteam stelt onder leiding van een officier van justitie een onderzoek in naar het incident. 

Bron: politie.nl