Sociaal leven gebaat bij persoonlijk contact

21-06-2018

DEN HAAG (ANP) - Het overgrote deel (83 procent) van de Nederlanders is tevreden met hun sociale leven. Daarbij telt niet alleen hoe vaak mensen met elkaar contact hebben, maar vooral de manier waarop. Persoonlijk contact leidt meer tot tevredenheid dan contact via skypen, bellen, e-mailen of appen.

Dit blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek naar sociale samenhang en welzijn. In dit onderzoek vroeg het CBS volwassenen naar hun beleving van geluk en tevredenheid met onder meer hun sociale leven, werk en woonsituatie.

Het gebruik van moderne communicatiemiddelen of het schrijven van een brief om contact te onderhouden hoeft niet per se tot tevredenheid te leiden. Van de mensen die zelden of nooit appen met familieleden of vrienden zegt 85 procent te tevreden te zijn met hun sociale leven. Ook degenen die nooit skypen, bellen, e-mailen of brieven uitwisselen met bekenden zijn tevreden (8 op de 10).

Volwassenen die dagelijks of wekelijks contact hebben met familie, vrienden of buren ongeacht op welke manier zijn het meest tevreden met hun sociale leven: 87 en 81 procent. Is het een keer per maand dan is 67 procent tevreden met het sociale leven en bij minder dan maandelijks contact is het tevredenheidspercentage 42 procent.

 © 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN