Steeds meer coronapuppy’s aangeboden door spijtbaasjes

Steeds meer baasjes willen van hun huisdier af, zo is te merken op Stichting Huisdieren. Dit platform verbindt baasjes die een nieuw thuis zoeken voor hun huisdier met mensen die er juist een zoeken. Er werden vorige maand een recordaantal matches gemaakt, namelijk 1100. Dit zou vooral komen doordat mensen zich hebben verkeken op de verantwoordelijkheid van het zorgen voor hun dier, doordat het in de coronaperiode makkelijker was of leek.

Voor de coronaperiode lag het aantal matches namelijk op 450. Van deze ‘vergissingen’ zijn volgens de stichting vooral (jonge) honden de dupe zijn geworden. “Katten zijn iets autonomer en makkelijker. Wij vermoeden dat baasjes zich niet hebben verdiept in wat een hond precies inhoudt, of in hun voeding. Daar kan in de coronaperiode te makkelijk over zijn gedacht”, aldus woordvoerder Femke Pasquino-de Harde.

Vooral tijdgebrek ziet de stichting nu weer meer als reden genoemd worden om huisdieren kwijt te willen. Tijdens de coronaperiode werd dit juist vrijwel niet meer als reden genoemd.

Het platform weigert overigens echt handel in deze zogenoemde ‘coronapuppy’s’ en weigert de advertentie dus als de eigenaar een te grote som geld vraagt voor een dier. “We hebben nu al een aantal mensen geweigerd die – bijvoorbeeld via een fokker – een dure puppy hebben gekocht en deze nu weer proberen door te verkopen via ons. Maar wij hanteren een maximale adoptievergoeding en treden op tegen puppyhandel”, vertelt Pasquino-de Harde.

Foto: freepik

Recente berichten

Van Gerwen simpel door naar halve finale Nordic darts

Michael van Gerwen heeft eigenlijk zonder al te veel moeite de halve finales van de… Lees verder

september 18, 2021

Johan Derksen tekent voor 2 jaar bij met dagelijkse talkshow

De geruchten waren er al eerder omtrent Johan Derkse,n nadat hij aangaf wel graag door… Lees verder

september 18, 2021

FNV Zorg & Welzijnsbarometer: Zorgsector loopt hard leeg

38% van de medewerkers in zorg & welzijn heeft het afgelopen anderhalf jaar collega’s zien… Lees verder

september 18, 2021

Politie stuurt e-mail in onderzoek naar digitale oplichting

Utrecht - Vrijdag 17 september verstuurde de politie naar 20.000 mailadressen een bericht. Hierin werd… Lees verder

september 17, 2021

Ook minister van Defensie Bijleveld dient ontslag in

De Rijksvoorlichtingsdienst laat namens de minister-president weten: De minister van Defensie, Ank Bijleveld, heeft vandaag… Lees verder

september 17, 2021

Tijdelijke vervanging minister van BuZa door Tom de Bruijn

De Rijksvoorlichtingsdienst laat namens de minister-president weten: De minister van Buitenlandse Zaken, Sigrid Kaag, heeft… Lees verder

september 17, 2021