Verdachte aangehouden na dood fietsenmaker

13-05-2016

Amsterdam - Rechercheurs van de Amsterdamse politie hebben een 39-jarige man aangehouden in verband met het onderzoek naar de doodgestoken fietsenmaker Temel Kobya.

De man werd op donderdagochtend 12 mei 2016 aangehouden in een woning in Amsterdam West.Na uitgebreid rechercheonderzoek kwam de 39-jarige verdachte in beeld. Het onderzoek is nog in volle gang.

Gewond

Bij het forceren van de voordeur van de woning waarin de verdachte verbleef, sprong een stuk glas weg, waardoor een familielid gewond raakte. Hij liep een verwonding op aan zijn pols en is naar een ziekenhuis gebracht en geopereerd.

Onderzoek

Temel Kobya werd op dinsdag 15 maart 2016 in zijn winkel aan de Jan Tooropstraat / Karel Klinkenbergstraat doodgestoken. Direct werd onder leiding van een officier van justitie een groot onderzoeksteam opgestart. Uitgebreid forensisch- tactisch- en technisch onderzoek werd gedaan. In de media werd veel aandacht besteed en met name in de opsporingsprogramma’s. Het onderzoeksteam ging ook de straat op om buurtbewoners te vragen mee te denken in het onderzoek. Het Mobile Media Lab waar men onder andere beeldmateriaal over de zaak kon bekijken stond eind april in de Jan Tooropstraat en bij de moskee op het August Allebéplein. Buurtbewoners leverden waardevolle informatie aan het rechercheteam.

Bron: Politie