Verdachte in rechtszaal aangevallen

15-12-2017

ROTTERDAM (ANP) - Een verdachte in een strafzaak heeft vrijdag in de rechtbank in Rotterdam flinke klappen gekregen toen enkele nabestaanden van het slachtoffer over het hekje sprongen en hem aanvielen. Hij probeerde daarop weg te komen maar kwam op de tafel van de rechters terecht, waar twee personen alsnog op hem insloegen.

Dat zei zijn advocaat Luciano Newoor na afloop. Hij zelf kreeg in het enorme tumult een klap in zijn nek, zei hij. De parketpolitie had grote moeite de boel onder controle te krijgen. De raadsman prijst de voorzitter van de rechtbank, die zich niet uit de voeten maakte maar nog probeerde de boel te sussen.

Hoe het met zijn cliënt is, weet hij nog niet. Hij beraadt zich over een klacht tegen de rechtbank, omdat de zaal waarin de zogeheten pro-formazitting plaatsvond, volgens hem te klein en niet geschikt was. Er waren ruim 45 mensen op de zitting afgekomen, allemaal van de kant van het slachtoffer. Newoor vindt dat er te weinig agenten waren en hij vindt het raar dat er geen aanhoudingen zijn verricht.

Onderzoek

De zaak draait om een 21-jarige vrouw uit Rotterdam die in september dood in een meertje in Vlaardingen is gevonden. De verdachte is haar ex-vriend. Toen de zitting bijna klaar was, sloeg de vlam in de pan. Volgens Newoor was er geen aanleiding en zei zijn cliënt niets. De raadsman begrijpt dat emoties hoog kunnen oplopen ,,maar het is nu vervelend voor iedereen''.

De zaal werd meteen ontruimd. De rechtbank heeft een onderzoek ingesteld. Volgens de persrechter komt het vrijwel nooit voor dat een situatie zo uit de hand loopt.

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN