Verdachte levensdelict Arnhem is tbs'er

25-03-2017

ARNHEM (ANP) - De man die vastzit in verband met de dood van twee mensen in Arnhem, blijkt een tbs'er uit een kliniek in Almere te zijn. In het kader van zijn behandeling verrichtte de man werkzaamheden buiten de kliniek, maar hij keerde daarvan op 15 maart niet terug. Dat heeft het Openbaar Ministerie zaterdag gemeld.

Een speciaal politieteam van de Landelijke Eenheid was naar de man op zoek. Hij kwam in beeld als verdachte tijdens het onderzoek naar het levensdelict in Arnhem. De tbs'er meldde zich vrijdag zelf bij het politiebureau in de Gelderse hoofdstad. De verdachte was in 2006 veroordeeld voor een geweldsdelict. Het OM wil daar verder niets over zeggen.

De twee doden werden donderdagavond gevonden in het voormalige hotel Rembrandt aan de Patersstraat. De slachtoffers zijn de 81-jarige eigenaar van het pand en een 73-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het onderzoeksteam heeft geen bijzondere relatie kunnen vaststellen tussen de verdachte en de twee slachtoffers. Mogelijk verbleef hij korte tijd in het voormalige hotel.

 © 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN