Verdachte zaak Faber zat in Aventurijn

09-10-2017

DEN DOLDER (ANP) - De 27-jarige man die is aangehouden in verband met de vermissing van Anne Faber (25) uit Utrecht, zat in de forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder. Dat bevestigt een woordvoerster van Altrecht GGZ, waar Aventurijn onder valt. De man zou daar zijn aangehouden.

Of de verdachte met verlof was toen Faber verdween, weet ze niet. Hij was volgens de politie ,,geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving''. De kliniek bestaat uit een aantal gebouwen en de omgeving is maandagavond met rood-witte linten afgezet. Binnen doet de politie onderzoek, buiten wordt een aantal journalisten en fotografen op afstand gehouden.

Op de eigen website zegt Aventurijn mensen te behandelen met psychiatrische stoornissen die in de problemen zijn geraakt ,,omdat zij door hun gedrag andere mensen of zichzelf schade toebrengen. Sommige mensen worden behandeld in opdracht van justitie omdat ze strafbare feiten hebben gepleegd.'' Aventurijn werkt aan ,,het versterken van haar patiënten, zodat ze maatschappelijk kunnen re-integreren''. Ook moet ,,het gedrag dat tot delicten leidt'' verminderen.

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN