Verkiezingscampagne barst los

28-02-2015

DEN HAAG (ANP) - De landelijke campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart barst zaterdag los. De VVD trapt af in Breda, met partijleider en premier Mark Rutte en liberale Kamerleden en bewindspersonen.

De PVV, fel bestrijder van het kabinet van VVD en PvdA, begint de campagne in Rotterdam. Partijleider Geert Wilders, lijsttrekker Marjolein Faber en andere PVV'ers komen bijeen voor de Markthal en zullen een rondgang maken over de overdekte versmarkt.

D66 heeft voor Utrecht gekozen om het startschot voor de campagne te geven. D66-leider Alexander Pechtold zal in het centrum van de stad flyers uitdelen en later samen met lijsttrekker Thom de Graaf een toespraak houden voor hun achterban.

Meer activiteiten

En zo zijn er dit weekeinde meer activiteiten van politieke partijen om kiezers te winnen. Zo houdt PvdA-leider Diederik Samsom zaterdag een toespraak in Leeuwarden.

Leden van de Provinciale Staten kiezen eind mei de leden van de Eerste Kamer. De verkiezingen zijn belangrijk, omdat VVD en PvdA nu alleen met steun van de bevriende oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP een meerderheid in de Senaat hebben.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden