Vier aanhoudingen in Groningen

09-04-2017

GRONINGEN (ANP) - De politie heeft zondagmiddag in Groningen op de Vismarkt vier minderjarige jongens aangehouden. Een jongen is aangehouden wegens het bezit van vuurwerk en eentje wegens bezit van een boksbeugel. De twee anderen konden of wilden zich niet identificeren. Na enkele uren zijn ze weer vrijgelaten.

Volgens de politie hadden de jongens geen plannen om mee te doen aan een demonstratie van de anti-islamitische organisatie Pegida die zondagmiddag werd gehouden. Op de Vismarkt hadden zich rond 14.00 uur veertig sympathisanten van Pegida verzameld voor een protesttocht.

Op de Grote Markt hadden hadden zo'n honderd mensen zich verzameld voor een tegenbetoging die was georganiseerd door het Comité Groningen Tolerant. Beide groepen liepen een andere route waardoor ze niet met elkaar in aanraking kwamen.

Linkse activisten

Wel moest de politie te paard even in actie komen toen een groep linkse activisten de betoging van Pegida probeerde te verstoren. Maar het is niet tot fysiek contact gekomen, aldus een woordvoerster van de politie.

Rond 16.00 uur waren de manifestaties afgelopen.

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN