Voortvluchtige crimineel beschoten door onbekende(n)

13-03-2016

Kaatsheuvel - Een 31-jarige man is gewond geraakt toen hij werd beschoten. Het geweld vond plaats op zaterdagavond 12 maart 2016 in de Berndijksestraat. Het slachtoffer werd gezocht door het openbaar ministerie en is naar een penitentiair ziekenhuis overgebracht.

Rond 21.20 uur klonken er meerdere schoten in de Berndijksestraat. De 31-jarige man wist zichzelf in veiligheid te brengen en hield zich schuil totdat de politie arriveerde. De 31-jarige man was geraakt in zijn voet. Onder politiebewaking ging hij per ambulance naar een ziekenhuis. De politie zette de plaats van het delict af en verrichtte sporenonderzoek. Van de dader(s) ontbreekt elk spoor.

Het slachtoffer werd gezocht omdat hij zich het afgelopen jaar had onttrokken aan zijn detentie. Hij moet nog een gevangenisstraf van enkele jaren uitzitten. Na medische behandeling is hij daarom overgebracht naar een penitentiair ziekenhuis.

Kort na het schietincident brandde een Mercedes Vito bestelbus uit op de Tussenbaan in De Moer. Nadat de brandweer de brand had geblust, werd het voertuig veilig gesteld voor sporenonderzoek. De politie onderzoekt of de autobrand mogelijk een connectie heeft met het eerdere schietincident. 

Bron: Politie