'Vrijgelaten Wendel Meijer mishandeld'

14-07-2016

DEN HAAG (ANP) - De donderdag vrijgelaten Wendel Meijer uit Landsmeer is door zijn ontvoerders mishandeld. Dat heeft zijn zus gezegd in RTL Boulevard. ,,Ik heb hem gezien. Hij is er slecht aan toe. Hij praat niet, hij verkeert in shock en je ziet zichtbare mishandeling", aldus de vrouw.

Meijer werd donderdag vrijgelaten nadat hij vorige week door onbekenden werd ontvoerd. De politie Noord-Holland Noord heeft de vrijlating bevestigd, maar kan nog niet zeggen hoe de man eraan toe is, waar hij is en wat er precies is voorgevallen. ,,Alles wordt op dit moment gecheckt, tot die tijd kunnen we niets zeggen", aldus een woordvoerder.

De eveneens vorige week ontvoerde 21-jarige Amsterdammer Soufyan Essabaouni was eerder donderdag al vrijgelaten. Hij is nog niet in staat geweest de politie veel te vertellen over zijn ontvoerders. Essabaouni's moeder had in een interview met AT5 gesmeekt om zijn vrijlating. Ze zei dat hij enorm geliefd is en dat er sprake moest zijn van een persoonsverwisseling.

Audi

Wendel Meijer uit Landsmeer en Soufyan Essabaouni uit Amsterdam verdwenen vorige week. Meijer werd bij zijn bedrijf in Zaandam opgewacht en met geweld meegenomen in een witte Audi. Essabaouni verdween spoorloos vanaf een parkeerterrein in Zwanenburg nadat hij was klemgereden en beschoten. Beide ontvoeringen zouden te maken hebben met een ruzie in het drugsmilieu.

Bij de politie kwamen zeker vijftien tips binnen over de ontvoeringen. Die gingen vooral over de auto's die zijn gebruikt om de slachtoffers klem te rijden. Er was een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die zou leiden naar de oplossing van de zaken.

 © 2016 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN