Vrouw aangehouden voor betrokkenheid mishandeling zwangere vrouw

12-03-2016

Leersum - De politie heeft op zaterdag 12 maart in Overberg een 31 jarige vrouw uit Overberg aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling van een 32-jarige zwangere vrouw op vrijdag 11 maart nabij de Scherpenzeelseweg.

Die middag zat de vrouw samen met haar 60-jarige moeder op een bankje in het bos nabij de Utrechtse Baan na het uitlaten van hun honden, toen een man en een vrouw met in totaal vijf honden de richting van beide vrouwen op kwamen lopen. De honden renden op elkaar af, waarna de man en de vrouw boos reageerden. Dit liep uit op een handgemeen, waarbij de man beide vrouwen mishandelde. De vrouw, die bij de man hoorde, uitte tijdens de mishandeling dreigende taal naar de slachtoffers. Toen beide slachtoffers op de grond lagen liep het tweetal weg.

Aanhouding

De politie startte een uitgebreid onderzoek en een zoekactie naar de verblijfplaats van de daders. Er bestond bij de politie op basis van het signalement al een vermoedden om welke personen het ging. De vrouw werd in Overberg rond 17.30 uur gezien door surveillerende agenten. Zij reed in een bestelauto. De vrouw werd daarop gestopt en aangehouden. Ze zit vast voor verhoor en onderzoek. De zoekactie naar de mannelijke verdachte wordt voortgezet.

Verlaten

De zwangere vrouw werd na de mishandeling opgenomen in het ziekenhuis. Zij heeft het ziekenhuis na een medische observatie op zaterdagmiddag mogen verlaten.

Getuige gezocht

De recherche zet het onderzoek voort naar de mannelijke dader en roept getuigen op zich te melden. Met name een vrouw die de daders er in een bestelbus vandoor zag gaan, kan een belangrijke getuige zijn. De recherche wil graag met deze vrouw in contact komen. Ze is ongeveer 30 a 40 jaar oud, had bruin haar en is ongeveer 1.80 m lang. Zij heeft zich tot nu toe nog niet gemeld.

Bron: Politie