Vrouw rijdt twee keer expres tegen voetganger

25-06-2017

BREDA (ANP) - Een 27-jarige vrouw uit Breda is zaterdagavond aangehouden omdat zij kort na elkaar twee jonge vrouwen had aangereden. Nadat ze eerst opzettelijk een 19-jarige vrouw omver reed, schepte ze ook nog eens een getuige (26) die het kenteken van de auto wilde noteren. De bestuurster zei tegen de politie dat er iets met haar auto aan de hand was, maar getuigen verklaarden heel wat anders.

Het 19-jarige slachtoffer was bijna door de Bredase aangereden toen ze van de vrouw ook nog een scheldkanonnade over zich heen kreeg. De jonge vrouw liep wat geschrokken verder toen ze verderop op een zebrapad daadwerkelijk werd aangereden.

Getuigen zagen de opzettelijke aanrijding en een van hen, 26-jarige vrouw uit Breda, ging op haar fiets achter de auto aan om het kenteken te kunnen noteren. Toen de bestuurster dat in de gaten kreeg, reed ze de getuige omver.

Een taxichauffeur die dat op zijn beurt had gezien, wierp zich voor de auto en wist die tot stoppen te dwingen. De bestuurster is aangehouden.

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN