Weerman Peter Timofeeff met pensioen

15-06-2015

HILVERSUM - Peter Timofeeff (65) stopt als presentator bij RTL Weer. Hij gaat met pensioen en keert niet meer terug op televisie, maakte de zender maandag bekend.

Vorig jaar september werd Timofeeff getroffen door een hersenbloeding. Tijdens het herstelproces bereikte hij eind maart de pensioengerechtigde leeftijd. Volgende week woensdag staat RTL uitgebreid stil bij het afscheid van de weerman.

,,Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van een hele mooie periode in mijn leven'', laat Timofeeff weten. ,,Ik heb altijd met veel plezier bij RTL gewerkt. Nu breekt er een mooie nieuwe periode aan, waarin ik samen met mijn vrouw leuke dingen ga ondernemen. Veel mensen zijn benieuwd hoe het met me gaat. Het gaat heel goed met me, ik zit nog steeds in het herstelproces en dat duurt heel lang. Maar we zijn op de goede weg.”

Sinds 1990

Timofeeff presenteerde sinds 1990 weerberichten, aanvankelijk bij de NOS met Erwin Kroll. Na een kort uitstapje naar het toenmalige Weer Kanaal begon begon hij op 1 januari bij RTL 5.

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws: ,,Ik heb het voorrecht genoten om jarenlang met Peter te mogen werken. Hij is een zeer kundige meteoroloog, een uitstekend presentator en een buitengewoon vriendelijke collega. Het is jammer dat hij door zijn fysieke malheur in feite al eerder van het scherm afscheid heeft moeten nemen."

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden