Weinig incidenten gemeld over drukte deze zaterdag

door | mei 16, 22:05

NIJMEGEN (ANP) – Vanuit verschillende gemeenten zijn wat drukte en aanverwante problemen betreft geen grote incidenten gemeld deze zaterdag. Een woordvoerster van het Veiligheidsberaad, de overkoepelende instantie van de 25 veiligheidsregio’s, zei dat zaterdag aan het einde van de middag. Het was vergeleken met vorige weekeinden wel weer wat drukker in winkelcentra en bouwmarkten, maar het beeld is dat iedereen rekening met elkaar houdt. Gemeenten waar problemen waren in het verleden hebben maatregelen genomen, en dat lijkt effect te hebben.

Zo zetten veel gemeenten belijning in, en routebeschrijvingen en cityhosts, die mensen de juiste kant op begeleiden of aanspreken op hun loopgedrag.

In Den Bosch, zo meldde een adviseur van Stadsbeheer die zelf in het centrum was zaterdag, was het in vergelijking met vorige week rustiger. Aantallen kon hij niet noemen, maar op het oog leek het rustiger, zo zegt hij. Vorig weekend was het Moederdag, iets dat veel mensen op de been bracht. In Den Bosch is drie weken geleden een test begonnen met belijning zodat mensen rechts blijven lopen, en wordt de drukte met camera’s actief gemonitord. De stad heeft ook cityhosts ingezet en extra openbare toiletten geplaatst, omdat de horeca dicht is.

Gemeente Breda

De druktemeter van de gemeente Breda die laat zien hoe druk het is in de binnenstad, gaf zaterdagmiddag aan dat het rustig is gebleven in het centrum. Zaterdagmiddag was het in Breda fase groen. “De binnenstad is rustig”, antwoordde de gemeente aan de gebruikers. De druktemeter baseert zich op gegevens van onder meer toezichthouders, camerabeelden en gegevens over drukte in parkeergarages.

Op de Amsterdamse grachten mocht dit weekend voor het eerst weer gevaren worden. Afgelopen weekenden gold een vaarverbod voor de pleziervaart. Het bleef zaterdag rustig op de grachten, meldt de gemeente.

In Purmerend is vanwege grote drukte zaterdagmiddag wel even een winkelcentrum ontruimd geweest. In het Willem Eggert Centrum, een overdekt winkelcentrum met ongeveer vijftig winkels in het stadscentrum, konden de coronaveiligheidsmaatregelen niet worden gehandhaafd, aldus de gemeente. Na een tijdje konden bezoekers weer gedoseerd worden toegelaten. Voor de maatregel was veel begrip, stelt de gemeente op Twitter.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community