Woningen Zevenaar ontruimd wegens explosieven

02-05-2015

ZEVENAAR (ANP) - De politie in Zevenaar heeft zaterdagmiddag 24 woningen tijdelijk ontruimd, nadat in een huis aan de Boterhek vuurwerk en lichte explosieven waren aangetroffen. Dat maakte de politie bekend.

Ook een supermarkt en een horecagelegenheid werden tijdelijk ontruimd. De omgeving was afgezet. De bewoners werden elders opgevangen door de gemeente. Aan het begin van de avond konden ze weer naar huis. De politie doet nog wel onderzoek in de woning, maar er is geen gevaar meer voor omwonenden.

De politie had de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld. Die stelde dat het om zwaar vuurwerk en zelf gemaakte explosieven ging en heeft die onschadelijk gemaakt, aldus een politiewoordvoerster.

Explosieven

De politie ontdekte de explosieven na de aanhouding van een 33-jarige man op verdenking van diefstal. De man kon zich niet identificeren, waarna agenten met hem naar zijn woning gingen. Daar ontdekten ze de explosieven.

De man wordt ook verdacht van mogelijke betrokkenheid bij een aantal brandstichtingen in Zevenaar. De afgelopen maanden is brand gesticht in enkele woningen, containers en een schuurtje.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden