Wraakvader in beroep tegen langer voorarrest

02-02-2017

DEN BOSCH (ANP) - De 51-jarige vader uit Helmond die vorige maand het heft in eigen hand nam door de belager van zijn dochtertje op te zoeken en te mishandelen gaat in hoger beroep tegen het besluit dat hij in de gevangenis moet blijven. Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers heeft dat aangekondigd nadat de rechter het voorarrest van de verdachte donderdag met twee maanden verlengde.

Mario H. was met oproepen op internet en in de regionale pers op zoek gegaan naar de voormalig tbs'er die zijn dochter online had lastiggevallen. En terwijl de man ook gezocht werd door de politie, wist de Helmonder hem als eerste te vinden in Eindhoven. Hij alarmeerde de politie nog maar wachtte de komst van agenten niet af. Hij sloeg zijn opponent met een metalen sneeuwschep, zelfs toen hij al op de grond lag. De man werd met letsel aan zijn hoofd en armen opgenomen in het ziekenhuis.

De zwaarste beschuldiging tegen Mario H. is poging moord. Kuijpers is het daar niet mee eens en ook de rechter zegt dat daar onvoldoende bewijs voor is. ,,Deze vader kwam op voor zijn dochter en pleegde zeker geen criminele daad'', aldus de advocaat in een toelichting.

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN