Zapp haalt 153.386 euro op voor orang-oetans in Borneo

09-05-2015

Zaterdag heeft NPO Zapp zich de hele dag ingezet voor orang-oetans in Borneo. De actie Zapp Your Planet: Ga voor Aap! heeft 153.386 euro opgehaald, dat werd vanavond door presentator Klaas van Kruistum samen met de andere Zapp-presentatoren in Beeld en Geluid in Hilversum bekendgemaakt.

NPO Zapp sloot vandaag de actie, in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds, af met een 10 uur durende live-uitzending. “De Zapp-presentatoren en Zapp-fans hebben zich hard ingezet om van Zapp Your Planet een succes te maken”, laat NPO 3-netmanager Suzanne Kunzeler weten.

Kunzeler is erg blij met het eindbedrag. “Kinderen in het hele land hebben acties op touw gezet om geld in te zamelen voor de orang-oetan in Borneo. Ik ben trots dat we Zapp Your Planet ook dit jaar weer tot een groot succes hebben gemaakt.”

Ook WNF-directeur Johan van de Gronden is heel erg blij met het opgehaalde bedrag. “Van elke 1000 euro kunnen we meer dan 1 voetbalveld aan bomen voor orang-oetans planten. Dat betekent dat we met de opbrengst ruim 153 voetbalvelden gaan terug planten.”

Hij vervolgt: “We zijn alle kinderen en de Zapp-presentatoren enorm dankbaar dat ze keihard actie hebben gevoerd voor hun mede-mensaap die zo in het nauw zit. Zonder bos heeft de orang-oetan geen toekomst, maar dankzij jullie helpen we de orang-oetan vooruit!”

De actie voor de bedreigde orang-oetans in Borneo loopt nog tot zondag 31 mei. Het WNF doet ook onderzoek naar de mensapen en hun leefgebied. Ook helpt WNF lokale gemeenschappen bij het opzetten van ecotoerisme activiteiten en ze geven voorlichting aan volwassenen en kinderen over het belang van de bescherming van de natuur en bedreigde soorten als orang-oetans.

Bron: www.showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)