‘TikTok-deal mogelijk binnen paar dagen rond’

door | aug 27, 12:08

 

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) – Het vertrek van Kevin Mayer als topman van filmpjesapp TikTok betekent mogelijk dat de Amerikaanse tak van het bedrijf binnen een paar dagen wordt verkocht. Microsoft is de waarschijnlijke koper, vertellen bronnen aan de Amerikaanse nieuwszender CNBC.

Volgens de ingewijden werd Mayer niet bij gesprekken met Microsoft betrokken. De voormalige topman wilde TikTok als een onafhankelijk bedrijf runnen, niet als onderdeel van een groter technologieconcern. Dat zou het waarschijnlijk wel worden wanneer Microsoft de koper zou zijn.

Om TikTok is de laatste tijd veel te doen. In de Verenigde Staten dreigt een verbod op de app. TikTok verzamelt volgens critici te veel gegevens van zijn gebruikers en die zouden zomaar in handen van de Chinese overheid kunnen vallen, denken ze. Het moederbedrijf van TikTok is namelijk Chinees. President Donald Trump heeft daarom per decreet bevolen dat TikTok half september verboden wordt in de VS, tenzij de Amerikaanse tak dan is verkocht. Gesprekken over een overname worden momenteel volop gevoerd. De Amerikaanse tak van TikTok zou 20 miljard tot 30 miljard dollar moeten opleveren.

Walmart

Het Amerikaanse supermarktconcern Walmart heeft zich achter Microsoft geschaard in de poging van het softwarebedrijf om TikTok in te lijven. Walmart zou met behulp van het sociale mediaplatform meer klanten willen bereiken.

Ook softwareconcern Oracle zou een bod hebben gedaan op de Amerikaanse tak van TikTok. Dat meldt entertainmentwebsite TheWrap op basis van ingewijden. Het bod van Oracle zou bestaan uit 10 miljard dollar in contanten plus 10 miljard dollar in eigen aandelen. Ook zou de huidige eigenaar ByteDance de eerste twee jaar de helft van de winst ontvangen die TikTok zou maken.

ANP PRODUCTIES | ANP-270820-221 | © 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community