Politieauto's langzaam van noord naar zuid

22-04-2015

DEN HAAG (ANP) - Een stoet politieauto's zal woensdag met een gangetje van 60 kilometer per uur van Groningen naar Limburg rijden. De actie is bedoeld om aandacht te vragen voor het cao-conflict met minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie).

Het gaat om een estafetteactie. In iedere politieregio vormt zich een nieuwe colonne politievoertuigen, die dan de plek van de vorige inneemt. De actie duurt van 07.00 uur tot 20.00 uur. De agenten rijden in hun dienstauto's langzaam en over de volle breedte van de grote weg.

De actie is onderdeel van de serie steeds hardere acties van de politiebonden. Eerder zijn er op kleinere schaal vergelijkbare 'zwaan-kleef-aanacties' geweest, maar die waren buiten de spits en in gebieden waar het minder druk is.

De politiebonden hebben het politiepersoneel opgeroepen om donderdag mee te doen aan een twee uur durende sluiting van de politiebureaus. Dienstverlening voor het publiek, zoals het opnemen van aangiftes, gaat dan niet door. Voor noodhulp zijn de agenten gewoon beschikbaar.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden