‘Tijd voor nieuwe generatie leiders bij VW’

door | apr 26, 21:04 | Mobiliteit

WOLFSBURG (ANP) – De onrust bij Volkswagen (VW), die dit weekeinde culmineerde in het plotselinge vertrek van boegbeeld Ferdinand Piëch, maakt duidelijk dat het tijd is voor een nieuwe generatie in de leiding van het autobedrijf. Dat stelde de Duitse vereniging voor aandeelhouders zondag.

Piëch maakte zaterdag onverwacht bekend zijn functie als president-commissaris van VW neer te leggen. Ook zijn vrouw Ursula stapte per direct uit de toezichtsraad van Europa’s grootste autoconcern. Piëch voerde de afgelopen twee weken een machtsstrijd met de huidige topman Martin Winterkorn. Hij verloor die strijd, omdat andere commissarissen achter de huidige baas bleven staan.

Volgens de belangenvereniging van beleggers zou de 67-jarige Winterkorn nu Piëch moeten opvolgen als toezichthouder. Zo zou de weg worden vrijgemaakt voor een jongere leider, die de verdere groei van VW gestalte kan geven. Het bedrijf kampt onder meer met problemen op de Amerikaanse markt en de geringe winstgevendheid van hoofdmerk Volkswagen.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden
Loading