Geen extra geld van banken voor noodlijdend moederbedrijf Steps

22-07-2020

MECHELEN (ANP/BELGA) - Het noodlijdende modeconcern FNG krijgt geen extra geld van de banken. Dat heeft het bedrijf gezegd na een informele ondernemingsraad. Het moederbedrijf van ketens als Steps, Brantano en Miss Etam, dat onder meer een beursnotering in Amsterdam heeft, gaat nu naar alternatieven kijken en zegt vier mogelijke routes te verkennen.

Op korte termijn is er volgens vakbond ACV Puls 70 miljoen euro nodig. Volgens de bond heeft interim-topman Paul Lembrechts van FNG aangegeven dat het "zeer moeilijk zal zijn om iets te redden van het FNG-schip".

FNG laat weten dat het instappen van een investeerder, het uitgeven van converteerbare obligaties, het verkopen van de oude voorraden aan een derde partij en het verkopen van bepaalde onderdelen tot de mogelijkheden behoren. De banken hebben hun kredieten niet ingetrokken en zijn volgens het modeconcern bereid zich "constructief op te stellen" als FNG elders wel geld ophaalt.

Coronapandemie

De modegroep verkeert in financiële problemen door de coronapandemie en verplichte winkelsluitingen, maar er is ook kritiek op de boekhouding. Door veel overnames zit het concern bijvoorbeeld diep in de schulden.

De groep maakte eerder bekend maximaal 287 banen te willen schrappen, ongeveer een kwart van het personeelsbestand. 47 winkels in België zouden worden gesloten. In Nederland hoeven geen winkels te worden gesloten omdat het bedrijf daar vorig jaar al heeft gereorganiseerd.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN