LVMH bevestigt gesprekken met Tiffany

28-10-2019

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) heeft recent gesproken met de Amerikaanse juweliersketen Tiffany over een mogelijk samengaan. Dat bevestigde de onderneming, nadat eerder berichten naar buiten waren gekomen dat Tiffany nog geen heil ziet in de bundeling van krachten.

Een overnamebod van 14,5 miljard dollar is naar verluidt door de Amerikanen afgewezen. LVMH zegt in een summiere verklaring dat er gesproken is met de Amerikanen, maar dat de uitkomst van de gesprekken ongewis is. Verdere details liet de onderneming niet los.

LVMH is al langere tijd op zoek naar mogelijkheden om op de Amerikaanse markt uit te breiden. De onderneming is in handen van oprichter en topman Bernard Arnault en bezit onder meer merken als Dior, Louis Vuitton en Sephora. In 2011 nam het voor miljarden de Italiaanse juwelier Bulgari over.

Het Amerikaanse Tiffany werd in 1837 opgericht door juwelier Charles Lewis Tiffany. Er werken momenteel ongeveer 14.000 mensen. De keten kwam in 1979 in handen van cosmeticabedrijf Avon en werd daarna overgenomen door investeerders. Sinds 1987 heeft Tiffany een beursnotering. De bekendste winkel van de onderneming is het ultrachique filiaal op Fifth Avenue in New York. Die locatie werd ook bekend van het boek, en later de film 'Breakfast at Tiffany's' uit 1961 met Audrey Hepburn in de hoofdrol.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN