Minder grote namen op New York Fashion Week

door | feb 7, 07:02

New York staat vanaf vrijdag weer dagenlang in het teken van de mode tijdens de Fashion Week. Designers tonen tot en met woensdag op verschillende locaties de mooiste items uit hun herfst- en wintercollectie. Deze editie ontbreken echter een paar ‘usual suspects’ op het programma.

De Fashion Week heeft dit jaar concurrentie van de uitreiking van de Oscars. De prijzenregen vindt zondag plaats, weken eerder dan normaal. Dit betekent dat een aantal grote modeontwerpers in Los Angeles zijn en verstek hebben laten gaan. Ook zullen daarom een stuk minder sterren vooraan zitten tijdens de shows.

Een grote afwezige is Tom Ford, die bovendien voorzitter is van de raad van bestuur van organisator Council of Fashion Designers of America. De Amerikaanse modeontwerper kleedt verschillende acteurs en actrices tijdens de Oscars en hij organiseert een modeshow in Los Angeles.

Lady Gaga

Ook Jeremy Scott is niet van de partij. De Amerikaan besloot dit keer zijn werk te presenteren in Parijs omdat hij daar jaren geleden zijn grote doorbraak beleefde. Als bedankje reist Scott alleen af naar de Fashion Week in de lichtstad. Daarnaast zijn ook Tommy Hilfiger, Ralph Lauren en de up and coming labels Telfar en Pyer Moss niet aanwezig.

Grote namen die wel shows organiseren zijn onder anderen Badgley Mischka, Jason Wu, Cynthia Rowley en Michael Kors. Modekenners kijken veel uit naar de collectie van Brandon Maxwell, de voormalige stylist van Lady Gaga. De ontwerper werd vorig jaar door zijn collega’s gekroond tot ontwerper van het jaar en toont deze week in het American Museum of Natural History.

© 2020 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community