Scotch & Soda haalt kleding met design Nederlander offline

28-05-2020

Kledingmerk Scotch & Soda haalt de kledingstukken waarop een print staat die lijkt op een design van de Nederlandse kunstenaar Floor van het Nederend donderdagmiddag offline. Dat heeft het bedrijf laten weten. De print vertoont veel overeenkomsten met een albumcover die Van het Nederend eerder heeft gemaakt.

Het shirt met dit ontwerp maakt deel uit van een nieuwe collectie, die woensdag online werd gepresenteerd. Veel volgers van Scotch & Soda herkenden de cover en spraken het bedrijf op sociale media aan op de gelijkenis.

"We delen met Floor de liefde voor de Finish Fetish-movement die inderdaad in de kleding terug te vinden is", stelt de woordvoerder. Het bedrijf erkent de overeenkomsten. "Maar de situatie die nu is ontstaan, was nooit onze bedoeling. En het zal nooit weer gebeuren."

Scotch & Soda en de kunstenaar hadden in 2018 contact gehad over een mogelijke samenwerking. Van het Nederend besloot uiteindelijk niet in zee te gaan met het bedrijf en was dus woensdag heel verbaasd dat een overhemd en broek toch een print hadden die erg op zijn werk leek.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN