Sylvia Geersen wil nog knallen in New York

door | mei 3, 15:05 | Mode & Lifestyle

AMSTERDAM – Sylvia Geersen vertrekt maandag naar New York. Het model verlaat Nederland voor langere tijd om zich in het buitenland te focussen op haar modellencarrière.

In de agenda van Sylvia Geersen staan de komende twee weken belangrijke castings in de Big Apple. ”Ik ga me weer op New York richten, daar zit alles”, vertelt het Nederlandse model vastberaden.

“Ik laat mijn visum verlengen, ga tussendoor nog twee maanden voor werk naar Istanbul en dan weer terug naar New York voor een half jaar. Ik wil daar nog een keer even goed knallen.”

Wereldreis

Na het eerste seizoen van Holland’s Next Top Model in 2006 vertrok Sylvia ook naar New York en begon ze daar haar carrière met een campagne voor Guess. ”Het ging als een speer. Binnen twee weken werkte ik met de grootste fotografen en hing ik al snel op Fifth Avenue. Ik ben altijd in het buitenland aan het werk. Mijn leven is een grote wereldreis. Ik zat in Mozambique, Namibië, Australië, Japan, ik heb de hele wereld gezien.”

“Nadat ik New York verliet ben ik nauwelijks nog terug geweest. Dus ik dacht nu bij mezelf, Syl gewoon een half jaar weggaan. Met mijn vriend en mij zit het toch wel goed en als hij niet kan wachten, komt hij maar langs. Niemand van mijn vrienden loopt weg. Ik moet nu even voor mijn carrière kiezen en zien of ik mijn dromen kan waarmaken.”

Wijzer

Over haar houdbaarheidsdatum zegt de 29-jarige Sylvia: ”Naarmate ik ouder word, vind ik mezelf beter dan vroeger. Ik denk dat het nu echt mijn tijd is. Ik ben ook wijzer door de dingen die ik heb meegemaakt en zelfverzekerder. Heus, ik denk dat dit meer mijn tijd is.”

Modellenwerk is topsport, benadrukt ze. ”Mensen denken vaak dat je alleen maar een beetje mooi moet zijn voor de camera. Maar je moet bijvoorbeeld altijd op je eten letten, zeker nu ik ouder word. Ik moet strak zijn. Er is veel competitie en als mijn lichaam niet helemaal perfect is, dan boeken ze iemand anders. Het is zwaar, ook geestelijk, want je moet met teleurstellingen om kunnen gaan als je niet geboekt wordt. Vroeger werd ik daar vaak onzeker van. Dat is ook een reden dat ik nu weer wil knallen. Ik heb nu zoveel meegemaakt dat ik sterker in mijn schoenen sta en weet waar de valkuilen zitten. Daarom ga ik me nu echt focussen op het buitenland.”

Sylvia wil haar modellencarrière graag combineren met acteren. Ze heeft al een rolletje te pakken in de sitcom I Live With Models die Comedy Central vanaf zondagavond (22.00 uur) uitzendt. Sylvia zit in de achtste en laatste aflevering van het eerste seizoen.

(c) BuzzE 2015, alle rechten voorbehouden
 
Loading