Varende modeshow eert Anne Frank

17-04-2019

AMSTERDAM (ANP) - De achtste editie van de Canal Catwalk, de jaarlijkse varende modeshow op de Amsterdamse grachten, wordt deze keer opgedragen aan Anne Frank. Dat heeft organisator De Couturekrant bekendgemaakt. Aan het evenement op 21 mei doen modeontwerpers uit binnen- en buitenland mee. Ze brengen met hun creaties een ode aan Anne.

Tijdens het evenement wordt ook de Michiel de Ruyterprijs uitgereikt, een onderscheiding voor mensen of organisaties die zich inzetten voor de samenleving. De prijs gaat dit jaar postuum naar Bep Voskuijl, de jongste helper van de onderduikers in het Achterhuis. ,,Bep Voskuijl heeft samen met anderen een indrukwekkende heldendaad verricht en mede hierdoor kan het leven van Anne Frank ook in deze tijd aan jonge generaties zo volledig mogelijk worden overgebracht", zegt juryvoorzitter Phia Baruch. De prijs wordt in ontvangst genomen door Voskuijls zoon Joop van Wijk.

Eerdere edities van de Canal Catwalk werden opgedragen aan onder anderen koning Willem-Alexander, Mies Bouwman en Johan Cruijff. Het is de achtste keer dat het varende modespektakel wordt gehouden. Tijdens de show wordt architect Ben van Berkel gehuldigd tot Dutch Designer of the Year 2019.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN