• Start
  • Politiek
  • Braziliaanse president Jair Bolsonaro test positief op corona

Braziliaanse president Jair Bolsonaro test positief op corona

07-07-2020

BRASILIA (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is positief getest op het nieuwe coronavirus. Dat heeft Bolsonaro gezegd in een interview. De president vertoonde ziekteverschijnselen.

In een live-interview met nieuwszender CNN Brasil zei Bolsonaro zich "heel goed" te voelen. Hij werd getest in een militair ziekenhuis in de hoofdstad Brasilia.

Maandag was in een video op YouTube te zien dat Bolsonaro een mondkapje droeg en probeerde afstand te houden van zijn aanhangers, die hem voor het presidentieel paleis opwachtten. Hij vertelde hen dat hij op advies van de dokter afstand hield omdat hij symptomen vertoonde. Bolsonaro zei dat zijn longen na onderzoek "schoon" bleken te zijn.

Klein griepje

De 65-jarige president heeft het longvirus lang gebagatelliseerd en omschreven als "slechts een klein griepje". De laatste tijd bepleit Bolsonaro een snelle heropening van de economie van zijn land.

Brazilië is een van de hardst getroffen landen. Het coronavirus is bij meer dan 1,6 miljoen Brazilianen vastgesteld. Covid-19 is tot nu toe meer dan 65.000 Brazilianen fataal geworden. Alleen de VS hebben meer besmettingen en doden.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN