Dijkhoff ziet verder af van wachtgeld

door | dec 3, 19:12

DEN HAAG (ANP) – VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff ziet verder af van wachtgeld. Hij houdt vol dat hij daar recht op heeft, maar zet zijn “mening opzij” nu hij opnieuw in opspraak is gekomen door een ten onrechte ontvangen reiskostenvergoeding.

Dijkhoff streek de afgelopen tijd 4900 euro per jaar op voor reiskosten die hij niet maakte, ontdekte HP De Tijd. De tweede man van de VVD heeft een auto met chauffeur. Dijkhoff spreekt van “een stomme fout”.

Hij verkeerde in de veronderstelling dat hij die reiskostenvergoeding niet ontving, maar controleerde dat niet. “Ik ben zo stom geweest om het niet te checken op mijn loonstrook. Daardoor heb ik een vergoeding ontvangen die ik nooit heb willen krijgen.” Het geld is inmiddels teruggestort, zegt de voorman van de VVD-fractie in de Tweede Kamer.

Beschadigd

Vorige week moest Dijkhoff zich al verantwoorden omdat hij bovenop zijn salaris wachtgeld ontving. Dat is niet de bedoeling van de wachtgeldregeling, vinden veel critici. Dijkhoff gaf echter geen krimp en kreeg steun van onder anderen premier Mark Rutte.

Dijkhoff houdt vast aan de “niet populaire” opvatting dat hij zijn toelage verdient. Hij stort het ontvangen geld ook niet terug. Maar hij vindt “dat in deze discussie onze fractie op inhoud het debat moet kunnen voeren, zonder iedere keer aangesproken te worden op mijn persoonlijk keuze”. Hij heeft “helaas gemerkt” dat zijn fractiegenoten werden aangesproken op zijn keuzes.

Hij kan zich voorstellen dat de twee kwesties hem hebben beschadigd. “Maar eerlijk gezegd: toen ik die toelage ooit accepteerde, wist ik dat er gedoe kwam. Dat vind ik ook niet erg. Inhoudelijk sta ik er nog steeds volledig achter.” Dat altijd nog “liever dan een politiek correcte, maar in mijn ogen feitelijk en juridisch incorrecte mening” verkondigen, stelt hij.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community