Frits Wester neemt rustpauze om alcoholgebruik

20-09-2019

DEN HAAG (ANP) - Politiek verslaggever Frits Wester van RTL Nieuws zal om gezondheidsredenen de komende tijd niet te zien zijn bij RTL Nieuws. "Mijn gezondheidsproblemen, gerelateerd aan alcohol, laten dat momenteel niet toe", zegt de politiek commentator op de website van RTL Nieuws.

RTL Nieuws en Wester laten weten gezamenlijk te hebben besloten om een rustpauze in te lassen. Aanleiding daarvoor is een verslag van Wester in een uitzending van RTL Nieuws op 8 september, dat "niet zoals RTL en de kijker van hem gewend zijn. RTL is daarover in gesprek gegaan met Frits", aldus het nieuwsprogramma.

Eerder zei Wester niet dronken geweest te zijn maar moe tijdens die uitzending. Wegens de gebeurtenissen besloot RTL dat Wester afgelopen dinsdag voor het eerst in jaren geen verslag mocht doen van Prinsjesdag.

Overweldigd

Wester zegt overweldigd te zijn door de reacties die na de uitzending van 8 september loskwamen. "Ik neem de bezorgdheid van RTL en de kijker zeer serieus. Mijn gezondheidsproblemen, gerelateerd aan alcohol, laten het momenteel niet toe om mijn werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren. Daarom neem ik de komende tijd een rustpauze om aan mijn herstel te werken. RTL steunt me hierin en ik hoop dat de media en de kijker mij en mijn directe omgeving deze tijd ook geven."

De taken van Wester worden de komende tijd overgenomen door zijn Haagse collega's. Het is niet bekend hoe lang hij afwezig zal zijn.

"Mede namens de collega's wens ik Frits veel sterke en een goed herstel toe", zegt Harm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN