Grapperhaus: tijdens bruiloft scherp geweest op coronaregels

door | aug 27, 16:08

DEN HAAG (ANP) – Op de bruiloft van minister Ferd Grapperhaus afgelopen weekeinde zijn “voortdurend” de coronamaatregelen in de gaten gehouden. Dat zei Grapperhaus donderdag, nadat beelden waren opgedoken van het huwelijk waarop mensen dicht op elkaar stonden. Grapperhaus zei het “niet 100 procent” te kunnen garanderen dat de regels constant in acht zijn genomen, maar was naar eigen zeggen “de helft van de dag bezig om te kijken of het wel goed ging”.

Op de beelden is het gezelschap op het bordes te zien, waarbij mensen geen 1,5 meter afstand van elkaar houden. Maar volgens Grapperhaus werden op die plek mensen die samen een huishouden vormen bij elkaar gezet. “Natuurlijk, soms loopt het dan even door elkaar. Maar we hebben telkens gezegd: mensen, let op de regels.”

Toch kan hij niet uitsluiten dat de afstand tussen mensen soms niet voldoende was. “Het is natuurlijk een emotionele gebeurtenis. Dat was het zeker voor mijn familie, gezien mijn voorgeschiedenis als weduwnaar. In de emotie kan iemand dan toch de verleiding hebben de afstand te willen verkleinen.”

Vanwege de coronacrisis was de dag kleinschaliger dan gepland, aldus Grapperhaus. “Het was een kleine setting met gezinnen en hele goede vrienden. In klein gezelschap hebben we een plechtigheid, lunch en etentje gehad.” Het geplande feest is een jaar uitgesteld. “Ik vind altijd dat we het goede voorbeeld moeten geven. Daarom is door het grootste deel een streep gegaan.”

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol voltrok de ceremonie tussen Grapperhaus en Elsevier-journaliste Elisabeth Wytzes. Ook volgens haar is er bij de bruiloft “zo goed mogelijk rekening gehouden met de coronaregels: 1.5 meter en huishoudens bij elkaar. Wat het beeld wellicht vertekent is dat familieleden voortdurend dicht bij elkaar staan op de foto’s en video en dat we op een bordes staan”.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community