Internationale prijsvraag open overheid

30-04-2015

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) roept overheidsorganisaties en maatschappelijke organisaties op zich te kandideren voor de internationale Open Government Awards 2015. Nederland kan één project inzenden om mee te dingen naar deze internationale prijs, waarmee bijzondere prestaties op het gebied van open overheid in de publieke sector worden beloond.

Vorig jaar behaalde Nederland de vijfde plek op de internationale ranglijst met het initiatief MijnWOZ uit de gemeente Tilburg. Ook dit jaar zal de Nederlandse inzending bepaalt worden door een Nederlandse jury, die het project zal beoordelen op de bijzondere of excellente manier waarop mensen betrokken worden bij het denken en doen van de overheid.

Open Government Partnership

Sinds 2012 is Nederland lid van het internationale Open Government Partnership, dat onder leiding staat van onder andere president Obama (VS) en premier Cameron (VK). Dit is een netwerk van landen dat zich vrijwillig inzet om overheden meer open te maken, door meer transparant en afrekenbaar te zijn en burgers te betrekken bij het beleid.

Bron: Rijksoverheid