Categorieën: Politiek

Onnavolgbare Kanye West in tranen bij eerste campagnebijeenkomst

WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse rapper Kanye West heeft als presidentskandidaat zondag zijn eerste campagnebijeenkomst voor de verkiezingen gehouden. Hij was bij tijd en wijle onnavolgbaar, sprak zich uit tegen abortus en pornografie en brak op een gegeven moment in tranen uit.

De bijeenkomst in North Charleston in de staat South Carolina was alleen voor mensen die zich lieten registreren. Hen was gevraagd een mondkapje te dragen. De bijeenkomst duurde iets meer dan een uur. Daarin hekelde hij abortus, maar sprak zich niet uit voor een verbod. In plaats daarvan stelde hij voor dat iemand die een kind baart 1 miljoen dollar zou moeten krijgen.

Het waren niet de enige opmerkingen van de 43-jarige rapper die het publiek soms vol ongeloof moest aanhoren. “Het enige dat ons kan bevrijden, is door ons te houden aan de regels die ons zijn gegeven voor het beloofde land”, aldus West. “Abortus moet legaal zijn, want raad eens? De wet is toch niet van God, dus wat is wettigheid?”

Op een gegeven moment braken de tranen bij hem uit toen hij zei dat zijn vader aandrong op abortus toen Kanye’s moeder van hem zwanger was. “Mijn moeder heeft mijn leven gered. Er zou geen Kanye West zijn geweest omdat mijn vader het te druk had.” Hij vertelde dat hij zelf ook abortus wilde toen zijn vrouw Kim Kardashian zwanger was van hun oudste dochter. “Ik heb bijna mijn dochter vermoord! Ik heb bijna mijn dochter vermoord!”, schreeuwde hij vervolgens.

Ook zei West dat Harriet Tubman, een van de bekendste Amerikaanse bestrijders van de slavernij, “nooit slaven echt heeft bevrijd”. “Ze heeft de slaven laten werken voor andere witte mensen.”

West kondigde twee weken geleden aan dat hij een gooi wil doen naar het presidentschap van de VS. In een peiling is de steun voor zijn kandidatuur minimaal. De partij van West wordt BDY genoemd. Die afkorting zou staan voor Birthday Party (Verjaardagspartij). De rapper steunde eerder het presidentschap van Trump. Critici vragen zich af of West oprecht president wil worden of dat het gaat om een publiciteitsstunt.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Recente berichten

Ajax boekt met 9-0 monsterzege op Cambuur

Vanavond nam Ajax het thuis in de Eredivisie op tegen SC Cambuur in de Johan… Lees verder

september 18, 2021

Van Gerwen simpel door naar halve finale Nordic darts

Michael van Gerwen heeft eigenlijk zonder al te veel moeite de halve finales van de… Lees verder

september 18, 2021

Johan Derksen tekent voor 2 jaar bij met dagelijkse talkshow

De geruchten waren er al eerder omtrent Johan Derkse,n nadat hij aangaf wel graag door… Lees verder

september 18, 2021

FNV Zorg & Welzijnsbarometer: Zorgsector loopt hard leeg

38% van de medewerkers in zorg & welzijn heeft het afgelopen anderhalf jaar collega’s zien… Lees verder

september 18, 2021

Politie stuurt e-mail in onderzoek naar digitale oplichting

Utrecht - Vrijdag 17 september verstuurde de politie naar 20.000 mailadressen een bericht. Hierin werd… Lees verder

september 17, 2021

Ook minister van Defensie Bijleveld dient ontslag in

De Rijksvoorlichtingsdienst laat namens de minister-president weten: De minister van Defensie, Ank Bijleveld, heeft vandaag… Lees verder

september 17, 2021