Rutte: stap voor stap vooruitgang

20-04-2015

DEN HAAG (ANP) - ,,We maken stap voor stap vooruitgang.'' Dat zei premier Mark Rutte maandag na nieuw overleg tussen VVD en PvdA over de opvang van illegalen. VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra had even daarvoor gezegd dat het overleg goed was geweest en dat er voortgang wordt geboekt. PvdA-leider Diederik Samsom zei: ,,Het gaat de goede kant op. De sfeer is goed.''

Het is nog onduidelijk wanneer het overleg hervat wordt. Het overleg maandag vond plaats op het ministerie van Sociale Zaken, het departement van vicepremier Lodewijk Asscher. Behalve Rutte en Asscher waren PvdA-leider Diederik Samsom, VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra en staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) aanwezig.

De coalitie praat af en aan al sinds vorige week dinsdagavond over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers, die illegaal verblijven in Nederland. VVD en PvdA zijn het daarover faliekant oneens. De PvdA wil illegalen onderdak en eten ('bed, bad en brood') bieden, de VVD is daar op tegen. De liberalen vrezen dat dat meer asielzoekers aantrekt.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden