Teeven keert voor VVD terug in Tweede Kamer

19-03-2015

DEN HAAG (ANP) - Oud-staatssecretaris Fred Teeven keert voor de VVD terug in de Tweede Kamer als het liberale Kamerlid Ard van der Steur de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie wordt. Betrouwbare bronnen hebben een bericht daarover van RTL en de NOS donderdagavond bevestigd.

De 56-jarige Teeven trad vorige week maandag af als staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Hij stapte samen met minister Ivo Opstelten op, die de Tweede Kamer verkeerd had geïnformeerd over een miljoenendeal die Teeven vijftien jaar geleden als officier van justitie sloot met een drugscrimineel.

Voordat Teeven staatssecretaris werd, was hij al eens Tweede Kamerlid voor de VVD. Eerder was hij Kamerlid en fractievoorzitter van Leefbaar Nederland. Ook was hij officier van justitie. Als crimefighter streed hij tegen de zware georganiseerde criminaliteit. Zo was hij betrokken bij zaken tegen onder anderen Mink K. en De Hakkelaar en sloot hij de omstreden deal van 4,7 miljoen euro met drugshandelaar Cees H., die vorige week leidde tot het vertrek als staatssecretaris.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden