Wilders wil parlementaire enquête

09-06-2019

DEN HAAG (ANP) - Geert Wilders wil een parlementaire enquête naar mogelijke politieke bemoeienis met het besluit om de PVV-leider te vervolgen. ,,Het laten vervolgen van een parlementariër omdat die de regering “te veel voor de voeten loopt”, is corrupt en een bananenrepubliek waardig. Dit politieke proces moet worden gestopt. Een parlementaire enquête naar de politieke beïnvloeding van dit proces is zeer op zijn plaats'', twitterde Wilders zondag.

Wilders toonde zich zaterdag al verbolgen dat het ministerie van Justitie niet eerder heeft gemeld dat er in 2014 meer gesprekken zijn geweest over zijn vervolging. Toenmalig minister Ivo Opstelten blijkt zeker een tweede keer te hebben overlegd met het Openbaar Ministerie (OM). Een woordvoerder van het ministerie liet zaterdag aan de NOS weten dat het bewuste overleg van 25 september 2014 eerder niet door justitieminister Ferd Grapperhaus is genoemd, omdat daar niet expliciet naar werd gevraagd.

Volgens diverse media is er steeds meer bewijs dat Opstelten invloed uitoefende op het OM om Wilders aan te pakken wegens zijn 'Minder Marokkanen'-uitspraken.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN