'Beperkte vertragingen door actie bij KLM'

21-08-2016

SCHIPHOL (ANP) - Stiptheidsacties onder het grondpersoneel van KLM hebben zondag ruim dertig vluchten een vertraging van maximaal een half uur opgeleverd. Dat zei vakbond FNV na afloop van de acties, waarbij circa 230 werknemers zich tussen 9.00 en 13.00 uur exact hielden aan de regels die gelden voor hun werk.

Met die actie wilde de FNV aantonen dat de werkdruk voor het grondpersoneel te hoog is. Volgens Schiphol viel de overlast door de acties erg mee en hebben passagiers er eigenlijk niets van gemerkt. Een woordvoerster van KLM wees erop dat de beperkte vertragingen niet afweken van die op andere dagen. ,,Dit is gemiddeld voor deze tijd van het jaar, we zien niets dat anders is dan anders.''

De FNV, die zaterdagmiddag een vergelijkbare actie hield, heeft al langere tijd een conflict met de luchtvaartmaatschappij over de arbeidsvoorwaarden. De rechter heeft onlangs werkonderbrekingen verboden tot het einde van het toeristenseizoen. Dinsdag dient een hoger beroep bij het gerechtshof in Amsterdam over het stakingsverbod.

Volgens FNV-projectleider Leen van der List is door de acties ,,overduidelijk'' geworden dat de bezetting onder het grondpersoneel onvoldoende is. Volgens hem zijn nieuwe acties onvermijdelijk zolang KLM niet aan de eisen van de bond tegemoetkomt. KLM liet weten dat de acties van dit weekeinde niets hebben veranderd aan de standpunten van het bedrijf.

© 2016 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN