Beveiliging Fruitcorso Tiel opgeschroefd

07-09-2017

TIEL (ANP) - Tiel neemt extra veiligheidsmaatregelen rond het Fruitcorso volgend weekend. Op toegangswegen naar de route van de stoet blokkeren vrachtwagens de doorgang. Op andere plekken plaatst de gemeente betonnen blokkades om voertuigen te weren. Ook worden er volgens een woordvoerster meer onzichtbare maatregelen genomen.

Het Fruitcorso trekt elk jaar meer dan honderdduizend bezoekers. Dit jaar zijn meer straten dan ooit tijdelijk afgesloten. Rondom het centrum van Tiel (Gelderland) worden tijdelijke parkeerterreinen ingericht.

Burgemeester Hans Beenakker van Tiel zegt dat er geen concrete dreiging is tegen het corso of het festival. ,,Maar je mag van ons verwachten dat we anticiperen op recente gebeurtenissen in Europa.''

Bloemencorso

Het eveneens drukbezochte Bloemencorso in Zundert nam afgelopen weekeinde ook extra veiligheidsmaatregelen. Het Bloemencorso verliep ongestoord.

De veiligheidsmaatregelen gelden ook voor het festival Appelpop, de traditionele aftrap van de corsoweek in Tiel. Appelpop, met optredens van onder meer Kensington en Broederliefde, is komende vrijdag en zaterdag. Vorig jaar kwamen er meer dan 150.000 bezoekers.

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN