Bij reisverzekering ook dekking checken

10-07-2015

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders kijken bij het afsluiten van een reisverzekering vooral naar de prijs en of ze pakketkorting krijgen. Maar de vakantieganger vergeet vaak te checken of de dekking wel in orde is. Dat stelt Wijzer in Geldzaken.

De belangrijkste onderdelen van een reisverzekering zijn de dekking voor grote kosten door ziekte, of een ongeval. Het gaat dan om kosten voor reddingsoperaties, medische kosten en repatriëring. Maar lang niet in elke reisverzekering zit deze dekking. Uit onderzoek van de financiële adviesinstantie blijkt dat één op de vier vooral op de prijs selecteert. ,,Typisch menselijk'', zegt emeritus-hoogleraar economische psychologie Fred van Raaij, lid van de programmaraad van Wijzer in Geldzaken. ,,Je accepteert te snel dat het in orde is, terwijl er heel veel uitzonderingen in de polisvoorwaarden zitten. Je zou het allemaal moeten doorlopen maar de meeste mensen doen dat niet.''

Mensen sluiten vaak kort voor vertrek nog even een reisverzekering af en letten daarbij dus vooral op de prijs. Vergelijkingssites werken dit in de hand doordat ze vooral vergelijken op wat het kost. Driekwart van de Nederlanders heeft een reisverzekering.

Wijzer in Geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en ook onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties zitten.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden